Експерти попереджають українців про новий тип кліщів

Літо в Україні в поточному році видалося досить прохолодним і дощовий, через що по країні активізувалися кліщі, здатні становити серйозну загрозу для людей. Примітно, що загрозу для українців становлять не тільки дорослі особини, а й личинки. Про це повідомляє Інформаційний портал "Med Oboz".

Повідомляється, що личинки кліщів прозорі і не мають кольору, так що помітити їх значно складніше, ніж дорослих особин. Це, в свою чергу, підвищує ризик зараження.

Завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету заявила, що відмінною особливістю 2021 року є запізніла весна. З урахуванням того, як кліщі люблять вологу, в цьому році у них роздолля. Експерт зазначає, що дорослі особини вже можуть нападати, однак, що більш важливо, через це може відбудеться і зміщення в часі нападу у проміжних стадій розвитку кліща, тобто у личинок.

З урахуванням того, що присмокталася личинку кліща побачити дуже складно, в даний момент краще уважно стежити за самопочуттям і при перших ознаках захворювання відправлятися до лікаря. Справа в тому, що кліщі переносять в собі цілий ряд збудників, таких як кліщовий енцефаліт, хвороба Лайма, тулеремія і геморагічна лихоманка.

Головні ознаки хвороби Лайма, наприклад - це кільцеподібне почервоніння, яке розширюється. Після цього з'являється нове коло. Людина буде відчувати нездужання, схоже на те, що вони відчуває під час грипу. Першою ознакою може стати головний біль.

На прогулянках українцям слід самоогляд і стягоогляд, особливо на шкірі за вухами, на голові, на пахвах і в інших ділянках тіла, де шкіра більш ніжна.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які Літні фрукти можуть надавати небезпеку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лікарі розповіли українцям, як чистити судини вдома.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які побічні симптоми проявляються при прийомі вітаміну С.