Експерти попереджають, що новий штам коронавірусу "Дельта" може стати причиною нової епідемії в усьому світі.

Так, зараз в 92 країнах виявлено новий штам коронавірусу під назвою "Дельта". Він вважається більш заразним і небезпечним для організму людини. Смертність від нього теж вельми висока. Тому багато експертів вважають, що саме цей штам в кінцевому підсумку може привести до початку нової епідемії, яка завдасть великого удару по країнах Індонезії та Росії. Тому зараз зовсім не той час, щоб розслаблятися.

На тлі масової вакцинації в багатих країнах епідемія пішла на спад. Так, в більшості європейських держав кількість інфікованих, госпіталізованих і померлих від коронавірусу людей істотно знизилася до торішніх показників, тому деякі члени ЄС послаблюють карантин.

Незважаючи на це Німеччина вже закрила кордони для громадян Португалії, оскільки там більше 70% нових випадків вже припадає на "Дельту".

Новий штам "Дельта" поширюється в багатьох інших країнах. Зокрема, він був вже діагностований і в Україні. Його небезпека також полягає в тому, що він практично не реагує на вакцини проти коронавірусу, які зараз є.

Також через "дельту" уряди Австралії та Нової Зеландії посилили карантинні обмеження. А Ізраїлі влада прийняла рішення знову повернути обов'язкове носіння захисної маски.

Крім того" Дельта " вже вирує в Індонезії. Днями там було зафіксовано близько 21 тисячі нових випадків зараження. Це новий рекорд і така статистика дуже лякає світову громадськість. Експерти з ВООЗ вже говорять про те, що новий штам коронавірусу може привести до початку нової епідемії, коли весь світ знову веде суворий локдаун.

Раніше Hyser писав про те, що Київ незабаром може знову повернутися в"червону зону".

Також писали, що українців попередили, що епідеміологічна ситуація може погіршитися.

Нагадаємо, що експерти розповіли, для кого особливо небезпечний Дельта.