"Укрпошта" продовжить доставляти пенсії українцям

У зв'язку з тим, що в Україні не досить добре розвинена банківська інфраструктура і все ще існує загроза у вигляді коронавірусу, "Укрпошта" продовжить доставляти пенсії українцям. Доставку виплат за місцем проживання продовжили ще на рік. Таку заяву зробила глава Мінсоцполітики Марина Лазебна в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Марина Лазебна нагадала, що згідно з українським законодавством людина має право обирати, як саме їй отримувати свою пенсію, тому перехід на банківські картки не буде обов'язковим. Тим більше, що не в кожному населеному пункті є банківські відділення або банкомати.

Вона зазначила, що люди повинні отримувати пенсії в комфортних для них умовах, тому Міністерство взяло тайм-аут для підготовки "Укрпошти". Тобто пенсії будуть доставлятися ще рік.
Глава Мінсоцполітики відзначили, що є маломобільні групи пенсіонерів, які повинні мати такий гарантований соціальний захист, як пакет від держави - доставка додому. Також міністр закликала пенсіонерів не піддаватися ризику зараження коронавірусом і оплачувати комунальні послуги за допомогою гарячих ліній і електронних засобів.

Варто нагадати, що раніше в уряді анонсували переказ пенсіонерів, які отримують пенсії через "Укрпошту" на банківські картки. Пенсіонерів планувалося перевести на банківське обслуговування вже з 1 вересня. Але в той же час пропонувалося як і раніше доставляти пенсії за адресою для окремих категорій, зокрема для громадян, які не можуть самостійно пересуватися і пенсіонерів старше 80 років. Однак незабаром в уряді змінили свою позицію, заявивши, що такий перехід повинен проходити поступово і за бажанням самого пенсіонера.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям анонсували масштабне підвищення пенсій з 1 липня.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, коли чекати доплати до пенсій.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд нагадав пенсіонерам про корисний додаток.