Українців порадували новиною про те, що ціна на електроенергію підійматися не буде.

Кабінет Міністрів України продовжив чинний механізм спеціальних зобов'язань (ПСО) щодо забезпечення електроенергією населення — таким чином питання про підвищення тарифів відкладено.

У постанові уряду, опублікованій на порталі КМУ, йдеться, що діюча ціна для побутових споживачів у розмірі 1,68 гривні за кВт/год збережеться до 1 серпня 2021 року.

Відзначимо, що на тлі постійного зростання вартості комунальних послуг це дуже хороша новина. Так як в цьому році вже була збільшена ціна на газ, ту ж електроенергію, опалення і воду. Тому загальна сума в квитанціях за електроенергію збільшилася. Але при цьому уряд заявив про те, що ті, хто може претендувати на субсидію, можуть подавати документи.

Нагадаємо, що не так давно в Україні змінилися правила подачі документів на субсидію. Також в уряді було прийнято рішення більш ретельно проводити відбір тих, хто хоче отримати субсидію. Так як раніше були зафіксовані випадки підробки документів.

Таким чином ті люди, які дійсно могли б отримати субсидію, не отримували її.

Що стосується підвищення ціна на електроенергію, то швидше за все це буде зроблено найближчим часом. Так як це питання вже давно виноситься на розгляд. Але рішення по ньому не приймається. Хоча багато експертів говорять про те, що підняти ціну на електрику все ж треба, так як самі електростанції давно вже себе не окупають.

Це вимушений захід, який рано чи пізно має відбутися. Просто питання з цього з кожним разом відтягують до так званих кращих часів.

Раніше Hyser писав про те, що українців обрадували раптовими новинами щодо підвищення цін на електроенергію.

Також писали, що експерти попереджають українців про те, що вартість комунальних послуг в Україні дорожчатиме.

Нагадаємо, що для українців змінять вартість на газ.