Польща ввела обов'язковий карантин для всіх українців, які перетинають кордон.

Згідно з новими правилами всі українці, які хочуть потрапити на територію Польщі, тепер будуть зобов'язані пробути на карантині 10 днів. Це буде правило без винятків.

Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу "коронавірус Інфо".

Карантин стосується не тільки українців, а всіх, хто їде з країн, що не входять в Шенгенську зону. Це потрібно в рамках безпеки. Тому що в світі продовжує поширюватися коронавірус. А зараз особливу небезпеку становить штам коронавірусу під назвою "Дельта". Експерти говорять про те, що цей штам набагато заразніше і може передаватися в натовпі. Близького контакту із зараженим не потрібно. Також він досить стійкий проти всіх відомих на сьогодні вакцин.

На даний момент штам "Дельта" був виявлений на території 82 країн. У тому числі він був зафіксований і на території України. Експерти вважають, що якщо ситуація не змінитися, то саме цей різновид коронавірусу може привести до початку нової епідемії. Зокрема, таку думку було висловлено експертами Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Хто звільняється від карантину:

  • після 7 днів карантину при негативному результаті тесту на COVID - 19 людина може покинути місце ізоляції;
  • отримали повний курс щеплення вакциною, зареєстрованою в ЄС;
  • мають підтвердження про одужання після COVID-19;
  • визначені в положенні Ради міністрів ЄС про встановлення обмежень і заборон у зв'язку з епідемією;
  • які подорожують літаком з країн, що не входять в Шенгенську зону, і будуть перебувати протягом 24 годин, маючи авіаквиток, що це підтверджує.

Раніше Hyser писав про те, що в Ізраїлі можуть почати штрафувати людей за те, що вони будуть їздити в Росію, де зараз високий рівень захворюваності на ковід.

Також писали, що Росія б'є всі рекорди за кількістю заражених на ковід.

Нагадаємо, що у ВООЗ розповіли про можливість нової епідемії у світі.