Українців попередили про зміну місячних тарифів на блакитне паливо в липні

Компанії-постачальники газу представили оновлені місячні тариф на блакитне паливо для споживачів на липень. Варто, однак, відзначити, що дане підвищення тарифів не торкнеться більшої частини українських споживачів, оскільки вони ще з 1 травня перейшли на річний тариф, який залишається незмінним протягом року. Про це повідомляє портал "Газправда".

Так, експерти підрахували, що максимальна ціна, за якою постачальники газу пропонують кубометр газу становить 15,5 гривень. Крім цього, компанія "Нафтогаз України", наприклад, свій місячний тариф на поточний місяць встановила на рівні 13,13 гривень. Для порівняння, минулого місяця кубометр коштував 11,94 гривень за кубометр.

Як і говорилося вище, більшу частину українців подібні зміни не торкнуться, оскільки з травня поточного року по квітень наступного постачальники газу представили базову річну ціну, яку модно знижувати, але не підвищувати, і велика частина споживачів 1 травня автоматично перейшли на таку систему. Їм, однак, все одно представляється вибір: вони можуть перейти на місячні або сезонні тарифні плани.

У поточному місяці фіксовані тарифні плани коливатимуться від 7,80 гривень до 13,50 гривень за один кубометр. Кілька компаній-постачальників пропонують річний тариф за ціною менше 8 гривень за кубометр, наприклад, той же "Нафтогаз України", який за кубометр блакитного палива просить всього 7,96 гривень за газ. Це набагато більш вигідна умова, ніж можна отримати в місячному тарифі.

Велика частина постачальників встановила свої тарифи на рівні 9 гривень за кубометр, однак є і 19 компаній, які продають споживачам газ за ціною від 10 до 13,50 гривень за кубометр.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що "ПриватБанк" озвучив плани щодо переведення українців на SmartID.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців змусять виплачувати податки за свої городи.

Також "Hyser" писав, що на Україну насуваються шквали з сильними градами.