Президент РФ Володимир Путін віддав розпорядження російським військовим у разі необхідності блокувати Керченську протоку.

Зокрема, він поставив свій підпис під відповідним законом, який дозволяє військовослужбовцям і співробітникам Росгвардіі "блокувати території і акваторії об'єктів, що охороняються, з метою припинення спроб незаконного проникнення". Про це пише "Цензор.НІ".


Варто відзначити, що даний документ вже був опублікований 1 липня і при бажанні з ним можна ознайомитися. В пояснювальній записці до закону зазначено, що Росгвардія повинна охороняти акваторію Керченської протоки і побудований Росією міст через нього, а також акваторії російського енергомосту з Кримом.

Якщо кимось буде зроблена спроба "незаконного перетину і проникнення" зазначених акваторій, то російські військові матимуть право проводити їх оточення, адже це буде розцінюватися як загроза для нацбезпеки Росії.


Також варто відзначити, що незадовго до цього Росія оголосила про закриття до жовтня 2021 частини акваторії Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів і суден інших країн. Російська влада заявила, що це потрібно для проведення військових навчань в даній акваторії.

Однак в Міністерстві закордонних справ України вважають інакше. Так, в МЗС впевнені, що таким чином Росія пішла на посилення ескалації в морі, а не тільки на суші.

Раніше "Hyser" писав про те, що політолог назвав дату краху Росії, в цьому зіграє роль і окупація Криму.

Також наш портал повідомляв, що політик розповів, як Байден погрожував Путіну.

Нагадуємо, що відомий політолог з РФ зробив прогноз щодо падіння режиму Путіна.