Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко в Раді зробила заяву, яка розсмішила нардепів

В залі Верховної Ради України нерідко відбуваються курйозні випадки. В одній з таких ситуацій опинилася лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яку через виголошену їй промову щодо олігархів підняли на сміх. Про це повідомляє iнформаційний портал "Українська правда".

Так, на засіданні парламенту народні депутати розглядали запропонований президентом України Володимиром Зеленським законопроект №5599 про деолігархізацію в Україні. Народний депутат і голова фракції Юлія Тимошенко висловилася з цього приводу.

У своїй промові вона заявила, що"чесно кажучи, її складно звинуватити в тому, що вона за олігархів". Політик хотіла було продовжити промову, проте не змогла, оскільки після цієї фрази парламентарії вибухнули реготом і оваціями.

Коли обстановка в залі Ради стала спокійнішою, Тимошенко продовжила, заявивши, що тим, хто не сприймає її слова серйозно, вона нагадала, що вона сиділа у в'язниці з подачі олігархів, в той час як "95-й квартал" виконував номери на корпоративах у олігархів.

Крім цього, Тимошенко пройшлася по запропонованому президентом законопроекту, заявивши, що це" треш " і спроба легалізувати олігархів в нашій країні. Вона також зазначила, що покарання для олігархів, передбачений цим законопроектом-смішні.

Нагадаємо, що законопроект глави держави дає визначення олігархів за чотирма критеріями, а саме: щодо прийняття участі в політичному житті, серйозного впливу на ЗМІ, щодо статусу кінцевого контролера суб'єкта господарювання та щодо володіння активів на суму понад 1 мільйон прожиткових мінімумів. Таким олігархам президент пропонує заборонити підтримувати коштами політичні партії і купувати об'єкти великої приватизації.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у парламенті затвердили нові серйозні штрафи для водіїв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у парламенті ухвалили нове рішення, яке змінить бензин на АЗС.

Також "Hyser" писав, що відома українська ведуча пред'явила звинувачення міністру культури.