Експерти назвали список продуктів, які здатні допомогти людям, що страждають від головного болю

Головний біль - не рідкісна, і тим не менш вкрай неприємна проблема, з якою стикається величезна кількість людей щодня. Інформаційний портал "delish" назвав список продуктів, які можуть замінити таблетки від головного болю.

Так, наприклад, експерти рекомендують вживати шпинат і капусту, оскільки в них міститься велика кількість магнію і вітаміну B, які можуть знизити ймовірність виникнення головного болю. У 2013 році було проведено дослідження, за підсумками якого з'ясувалося, що у людей з частими головними болями знижена кількість магнію в мозку.

Другий продукт-лосось. У 2020 році пройшло дослідження, яке показало, що жирні кислоти омега-3 є природними протизапальними і здатні запобігати часті головні болі. Лосось є одним з кращих джерел омега-3 кислот для людини.

Третій продукт-гриби. У них міститься рибофлавін і вітамін В.у 2004 році вчені провели дослідження, в рамках якого пацієнти вживали по 400 мг рибофлавіну щодня, в результаті чого у них знизилася частота головних болів.

Також страждають від головних болів варто звернути увагу на банани, які є джерелом магнію, який, як уже було сказано вище, є ключовим елементом в питанні мігрені.

Зменшити ймовірність головних болів може і кава, проте тут все досить складно. Справа в тому, що занадто велика кількість цього напою може спровокувати мігрень і навіть посилити її, проте невелика кількість кофеїну може надати благотворний ефект. Вчені заявили, що щоденне вживання приблизно 100 міліграмів кофеїну разом з болезаспокійливими допоможуть полегшити мігрені.

Ще один продукт помічник-буряк. У ній міститься марганець, калій і вітамін С, які також є джерелом фолієвої кислоти. У 2016 році вчені з'ясували, що пацієнти, які приймали 2 міліграми фолієвої кислоти разом з вітамінами В12 і В6 на порядок рідше страждали від мігрені, ніж пацієнти, які приймали всього міліграм фолієвої кислоти з тими ж вітамінами.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я зробили заяву щодо штаму "Дельта".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медики розповіли, кому малина може не принести користь, а нашкодити.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, яка риба продовжує роботу серця.