Лікарі розповіли, як уникнути загострення варикозу в спеку

У літній період під час сильної спеки у людини може відбуватися загострення певних захворювань, в число яких входить варикозне розширення вен. Проте зберегти ноги і безпосередньо судини в нормі можливо за допомогою деяких профілактичних заходів. Про це пише itmed.

Варикоз являє собою патологічний стан, який характеризується ураженням судин з подальшим порушенням відтоку крові. Лікарі відзначають, що це перш за все пов'язано з розвитком функціональної неспроможності венозних клапанів.
Найчастіше причинами розвитку варикозного розширення вен стають надмірна вага, малорухливість, шкідливі звички, цукровий діабет, а також спадковий фактор. При розвитку цього захворювання в першу чергу на ногах з'являються набряки, а також виникає відчуття тяжкості і біль.

Варикозне розширення вен захворювання не з приємних, зокрема з косметологічної точки зору. Особливо проблеми соромляться в літній період, коли варикоз може загостритися. Щоб уникнути загострення існує ряд профілактичних заходів, зокрема раціональне харчування, з переважанням продуктів, багатих антиоксидантами.

Також лікарі рекомендують давати відпочивати нижнім кінцівкам. Так, після тривалого навантаження на ноги, можна прийняти положення лежачи з піднятими ногами (на 20 градусів) або зробити теплу ванночку для ніг. Допомогти в профілактиці варикозного розширення вен допоможе відмова від шкідливих звичок. Також слід пити достатню кількість води, особливо в жарку погоду.
Вибір взуття також важливий в даному питанні. Лікарі радять носити зручне взуття, а жінкам обмежити постійне носіння каблуків.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали каші, які не варто вживати на сніданок.

Також наш портал інформував, що фахівці назвали літні ягоди, які знижують артеріальний тиск.

Нагадаємо, що медики назвали суп, який чинить негативний вплив на шлунок.