Українців попередили про те, що з 1 липня їм приходитиме третя платіжка за газ.

В Україні продовжують видозмінювати правила оплати комунальних послуг. Найбільше це торкнулося оплати за природний газ. В Україні 1 травня набув чинності закон про врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг. Згідно з цим законом тепер кожен споживач може сам вибрати для себе постачальника природного газу.

Це призвело до того, що платіжка за природний газ тепер буде розбита на три. Так буде зручніше всім.

В першу чергу варто відзначити, що третю платіжку за газ отримуватимуть жителі тільки багатоквартирних будинків. Додатковий платіж виник внаслідок поділу вартості транспортування газу та вартості обслуговування мереж. Інформація в квитанції: тариф, сума до виплати за місяць, інші відомості про технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Все буде розписано в документі гранично ясно і виникнути питань не повинно. Але в будь-якому випадку завжди можна звернутися за допомогою на гарячу лінію постачальників природного газу. Фахівці дадуть вичерпні відповіді на всі питання.

Раніше, коли людина оплачувала безпосередньо газопостачання, то у вартість 1 кубометра газу фактично закладалася вартість обслуговування мереж. Тому ніякого поділу фактично не було. Зараз же воно необхідне, щоб навести порядок в оплаті за газ.

Нагадаємо, раніше вже відбувся поділ вартості за сам газ і вартості за доставку. Але як з'ясувалося, що ні в одну, ні в іншу суму не було включено обслуговування мереж. Тому ситуацію вирішили виправити. Тепер українці оплачуватимуть окремо вартість газу, вартість транспортування та вартість обслуговування мереж.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні прийняли рішення змінити правила доставки пенсії.

Також писали, що експерти розповіли, як зростуть ціни на комунальні послуги до кінця року.

Нагадаємо, що у Києві анонсування подорожчання комуналки.