У той час, як більшість країн Європи зуміли зупинити поширення інфекції з Уханя, Росія четверту добу б'є антирекорди за кількістю померлих від ковіда. Одним з тих, хто знаходиться за крок від смерті, є також радянський і російський рок-музикант Петро Мамонов.

Так, засновник музичного гурту " Звуки Му" вже більше тижня перебуває у важкому стані в реанімації через коронавірус і четверту добу на штучній вентиляції легенів, пишуть росЗМІ.

За життя артиста борються медики столичної мкл № 40, знаменитої "Комунарки". У музиканта уражено більше 87% легких.

Дружина артиста Ольга Іванівна Мамонова, яка також є його менеджером виступів, розповіла як себе зараз почуває її чоловік, і чи впускають її до нього.

"Сьогодні пішла четверта доба з тих пір, як стан оцінили лікарі як вкрай важкий, легені під штучним диханням знаходяться", - розповіла Ольга Мамонова.

За словами дружини Мамонова, відсоток ураження легенів просто "величезний", але поганий динаміки лікарями не фіксується. Ось тільки Ольга змушена визнати, що організм її чоловіка здався.

"У лікарню нікого не впускають, там колючий дріт, Охорона на території... а що впускати? Він там лежить, не розмовляє, нічого. Недоступний, як рослина", - додала Мамонова.

До речі, сьогодні, 4 липня, в соцмережах з'явилися новини про смерть відомого музиканта. Дружина Мамонова повідомила, що нещодавно в Facebook з'явилися повідомлення, де невідомий Користувач, представившись нею, повідомив про смерть Петра і організував збір грошових коштів.

Жінка зізналася журналістам, що була шокована такою звісткою і негайно стала дзвонити в Комунарку. На щастя, там спростували смерть Петра Мамонова і запевнили Ольгу, що вона буде першою кому подзвонить лікар, якщо це трапиться. Але щоб не лякати шанувальників музиканта, Ольга Мамонова все ж напружила свою невістку, щоб та частіше перевіряла Facebook і витирала всяку мерзопакостность.

Раніше "Hyser" писав про те, що помер один з культових акторів "Весілля в Малинівці".

Також наш портал повідомляв, що ВООЗ готує світ до нової нищівної хвилі ковіда.

Нагадувати, стало відомо, як захиститися від небезпечного штаму "Дельта".