У мережі показали унікальну модель ЗАЗ, яка не дісталася до масового виробництва

За історію свого існування Запорізький автомобілебудівний завод одночасно працював над розробкою величезної кількості проектів, правда, велика їх частина так і не дісталася до конвеєра по ряду причин. Так чи інакше, такі розробки і прототипи досить цікаві для того, щоб їх розглянути. Про одну з подібних машин розповів "Автогід".

Так, продемонстрований автомобіль був створений інженерами Заз на основі моделі ЗАЗ-1102 "Таврія". Цікавим моментом є те, що дана модель розроблялася ще в 70-х роках, коли "ТАВРІЯ" вже була повністю готова, проте не випускалася в серію, щоб не перешкодити продажам розробляється ВАЗівської "вісімки", в результаті чого затрималася на відчутну кількість років.

Проте, інженери повністю віддавали звіт про перспективність ЗАЗ-1102, тому навіть незважаючи на те, що не могли випустити "Таврію" в серію, вже розробляли на її основі інші моделі, значно відрізняються один від одного за спеціалізацією.

Однією з подібної спеціалізацій був автомобіль таксі, тому на основі "Таврії" Інженери розробляли "Заз таксі". Автор даної ідеї переміг у конкурсі серед інженерів Запорізького автомобільного заводу, хоча, знову ж таки, в серію машина так і не потрапила.

Однією з головних вимог до проекту було обмеження по довжині кузова в 3,5 метра. Саме тому в" таксі " водійська кабіна відокремлена від решти салону і розміщується над переднім лівим колесом, в той час як двигун розміщувався праворуч. У зв'язку з цим у машини вийшов хоч і незвичний, але досить цікавий і ефективний дизайн. Проте, з якихось причин в серію машину вирішили не відправляти.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у столиці на центральному проспекті відколовся шматок моста і влучив у лобове скло машини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти розповіли, у зв'язку з чим машини незабаром почнуть дорожчати.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали унікальну "Таврію" в кузові пікап.