Кілька українок відсвяткували день народження на Меморіалі, за що їм загрожує позбавлення волі

У Львові сталося осквернення пам'ятника: поліція Львівської області відкрила справу за цією статтею щодо кількох дівчат, які святкували день народження на Меморіалі Героїв Небесної Сотні. Про це повідомляє офіційна прес-служба поліції Львівської області.

Правоохоронці повідомили, що кілька дівчат запалювали феєрверки і танцювали під музику на Меморіалі Героїв Небесної Сотні, коли святкували 18-річчя однієї зі своїх подруг. При цьому спіймали дівчат не на місці злочину: фотографії та відеозаписи зі святкування вони самі опублікували в соціальних мережах.

Ч.2 ст. 297, тобто осквернення пам'ятника, передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Заяву на дівчат до поліції написали представники львівської мерії. В даний момент правоохоронці проводять досудове розслідування і встановлюють всі обставини події.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Данії був спаплюжений пам'ятник українському поетові і письменнику Тарасу Шевченку. Пам'ятник був прикрашений в кольори російського триколора, а нижче було написано, що Крим — російський.

Відомо, що цей інцидент стався в Копенгагені напередодні футбольного матчу між збірними Росії і Данії. У Посольстві України в Данії заявили, що цей акт вандалізму в черговий раз доводить те, що російська агресія проти України існує, і що на Донбасі розгортається справжня війна.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Києві збираються знести пам'ятник на честь дружби Москви і Києва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Майдан Незалежності наповнили безхатченки, депутати почали вирішувати проблему.

Також "Hyser" писав, що на Київщині продовжує відновлення Спасо-Преображенського Межигірського монастиря.