Синоптики попередили, що на зміну дощам прийде аномальна спека

В останні дні в Україні переважає волога і досить свіжа погода, однак незабаром дощі підуть, а їм на зміну прийде нова мука. Синоптики прогнозують швидке повернення сухої та спекотної погоди. Стовпчики термометрів піднімуться до 34 градусів тепла. Про це повідомила синоптик Укргідрометцентру Олександра Хала порталу obozrevatel.

Згідно з прогнозом нова хвиля аномальної спеки очікується в Україні вже з 7 липня. Циклон, який зараз знаходиться над Азовським морем і є джерелом опадів, піде з країни. Як зазначила синоптик його витіснить антициклон, який поширить свій вплив на всю територію країни.

Українці зможуть забути про дощі вже наприкінці поточного тижня. У всіх регіонах буде спостерігатися суха і спекотна погода. За словами синоптика дощі почнуть відступати орієнтовно з 7 липня.

Однак разом з антициклоном прийде нове випробування - пекельна спека. Згідно з прогнозом до кінця тижня стовпчики термометрів піднімуться до 28-32 градусів вище нуля, але місцями повітря прогріється до 34 градусів тепла.

Варто зазначити, що згідно з прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня перша частина липня буде переважно спекотною. З 8 по 12 числа можливі бурі та дощі, які будуть супроводжуватися короткочасним зниженням температури. За словами синоптика місяць видасться вельми спекотним. Стовпчики термометрів місцями можуть піднятися до 40 градусів тепла. А на початку 20-х чисел липня синоптик прогнозує дощі та бурі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про різку зміну погодних умов.

Також наш портал інформував, що Україну накрили пекельні урагани і град розміром із сірникову коробку.

Нагадаємо, що фахівці дали ефективні поради, які допоможуть впоратися зі спекою без кондиціонера.