Лікарі перерахували продукти, що поліпшують кровообіг

Поганий кровообіг - поширена проблема, яка може привести до серцевого нападу або викликати інші аномалії в ритмі серця. Лікарі назвали продукти, які дозволять поліпшити кровообіг. Про це пише портал comments.ua.

Лікарі виділяють знайому кожному вівсяну кашу. Вона багата на корисні речовини і вітаміни, які запобігають закупорці артерій. Крім того, вівсянка здатна знизити рівень "поганого" холестерину в крові, який осідаючи на стінках судин призводить до серйозних проблем.

Також допомогти поліпшити кровообіг може квасоля. Цей продукт містить багато клітковини, антиоксидантів та інших речовин, що запобігають запальні процеси в організмі, які підвищують ризик виникнення захворювань серця. Лікарі рекомендують регулярно вживати квасолю, щоб зберегти серце здоровим максимально довго.

Чи не будуть відчувати ніяких проблем з кровообігом люди, які вживають жирні сорти риби. Цей продукт насичений омега-3 кислотами, які очищають артерії та покращують кровообіг. За словами лікарів риба повинна з'являтися в меню кожної людини не рідше, ніж два рази на тиждень.

Знижують рівень "шкідливого" холестерину, а також захищають судини від утворення холестеринових бляшок речовини, які містить авокадо. Тому цей тропічний продукт не буде зайвим в раціоні. Також корисні для артерій фісташки. Вони багаті на вітаміни та мікроелементи, які прочищають артерії й нормалізують рівень холестерину в крові.

Крім того, лікарі радять додавати в страви куркуму. Ця спеція має безліч корисних властивостей, серед яких запобігання накопичення відкладень і блокування артерій.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали простий продукт, який ефективно захищає від інфаркту.

Також наш портал інформував, що медики назвали найкориснішу кашу для сніданку, яка є джерелом вітамінів і вічної молодості.

Нагадаємо, що експерти розповіли при яких захворюваннях протипоказано вживати молоду кукурудзу.