В уряді затвердили новий порядок надання відпусток

В українському урядi прийняли документ, який затверджує порядок надання декретної відпустки українським чоловікам. Про це повідомляє iнформаційний портал "НВ".

Повідомляється, що в прийнятому Кабінетом Міністрів документі йдеться, що в разі народження дитини, одноразова оплачувана відпустка буде видаватися чоловікові жінки, яка народила, батькові дитини, яка не перебуває в офіційному шлюбі, або бабусі, дідусеві та іншим повнолітнім родичам матері-одиначки.

Прийнятий урядом документ вводить чотири нові ініціативи. Перша-це поява нового виду оплачуваної відпустки, зафіксованого в Кодексі законів про працю і законі "Про відпустки". По ньому, як і говорилося вище, надається двотижнева відпустка молодому батькові, який перебуває або не перебуває в шлюбі з матір'ю дитини, бабусі, дідуся або будь-якому іншому повнолітньому родичу дитини, який буде за ним доглядати, в разі, якщо батько або мати ростять дитину поодинці.

Друга ініціатива полягає в тому, що тепер у обох батьків дитини є рівно право на отримання декретної відпустки до досягнення дитиною віку трьох років. Відповідні зміни були внесені в 179 і 181 статтю законів про працю.

Крім того, тепер у матерів і батьків також є рівне право на додаткову відпустку, якщо їхні діти, в тому числі і повнолітні, мають інвалідність з дитинства I групи підгрупи. Останньою зміною є можливість скорочення робочого часу для чоловіків з дітьми у віці до 14 років, дитина з інвалідністю, а також для батька, який виховує дітей без матері.

Що стосується двотижневої відпустки, ним можна скористатися один раз не пізніше 104 дня з дня народження дитини. Відпустка надається без урахування святкових і вихідних днів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, кого не торкнеться прийдешнє підвищення пенсій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, як підвищиться мінімальна заробітна плата в Україні.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про подорожчання гарячої води.