У Міністерстві внутрішніх справ поділилися нововведенням, яке дозволить заробляти водіям

Український уряд продовжує вживати заходів для того, щоб зробити обстановку на українських дорога більш безпечною. Крім установки камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху та інших технічних пристосувань, Міністерство внутрішніх справ запропонувало новий законопроект. Про це повідомляє iнформаційний портал "Glavcom".

Повідомляється, що в Міністерстві внутрішніх справ України представили законопроект, який дозволить водіям заробляти на порушеннях правил дорожнього руху іншими учасниками руху, що мотивуватиме українців до більш правильного водіння.

Законопроект передбачає, що автолюбителі зможуть повідомлять про порушення інших водіїв в поліцію за допомогою спеціального мобільного додатку, який можна буде встановити на будь-який смартфон. Цей додаток буде пересилати відео порушення в спеціальному зашифрованому форматі в правоохоронні органи.

Робитися це буде, природно, не за просто Так, Уряд планує фінансово мотивувати українців, щоб вони відправляли відео порушень. Так, тим українцям, які будуть відправляти відео з порушеннями правил дорожнього руху, буде виплачуватися 10 відсотків від суми виплаченого порушником штрафу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з'явиться додаток, який дозволить компаніям відстежувати, хто з їхніх водіїв порушує правила дорожнього руху і наскільки часто. Таким чином в Україні зростатиме культура водіння.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що "ПриватБанк" поділився планами щодо переведення українців на SmartID.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про зміни тарифів у липні 2021 року.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що скоро з'являться нові монети.