Один з найбільших постачальників газу "Нафтогаз України" зробив важливу заяву

Українські постачальники газу підлаштовуються під нові реалії ринку газу. У зв'язку з цим "Нафтогаз України" заявив про те, що тимчасово скасовує місячні тариф на газ, оскільки вони стали невигідними через рекордний за останні 13 років рівень ціни блакитного палива на європейському ринку. Всі клієнти, які користуються послугами "Нафтогазу" будуть платити за ресурс за річним тарифом, що становить 7,96 гривень за кубометр. Про це повідомляє офіційна прес-служба компанії.

Так, Раніше місячний тариф на блакитне паливо для населення становив 13,13 гривень за кубометр. Однак, з урахуванням того, що зростання ціни на європейському ринку не припиняється, цілком ймовірно, що тариф підвищився б ще сильніше в серпні. У зв'язку з цим в керівництві компанії розсудили, що вигоди в переході клієнтів на місячний тариф немає, і тому його дія припиняється.

Нагадаємо, що 1 травня поточного року, у зв'язку з постановою НКРЕКП, всі постачальники автоматично перевели своїх клієнтів на нові річні тарифні плани, особливість яких полягає в тому, що ціна в них зафіксована і залишиться незмінною аж до 30 Квітня майбутнього року. Місячний же тариф схильний до ринкових тенденцій в Європі. Однак там якраз ціни встановилися найвищі за останні 13 років.

На початку поточного року вартість газу в Європі продовжила зростати і збільшилася приблизно на 14 відсотків у порівнянні з минулого тижня — з 31,8 євро за МВт/год до 36,2 Євро МВт/год.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як українців змушували переплачувати за опалення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про появу ще однієї платіжки за газ.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, як тарифи на газ помінялися з початком 1 липня.