Кожен роботодавець хотів би, щоб всі його співробітники після роботи поверталися додому живими і здоровими. Ось тільки витрачати гроші на охорону праці та навчання персоналу згоден не кожен. У Мелітополі у поліції з'явився привід перевірити стан справ на території ТОВ "Технодом Альянс", де вчора, 8 липня прогримів вибух.

Так, у четвер, 8 липня, близько 11: 30 до чергової частини Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про потужний вибух. Це сталося на території приватного підприємства по вулиці Олександра Невського в Мелітополі.

За інформацією обласного центру екстреної медична допомога, постраждалі двоє чоловіків: 36 - річний і 60-річний, один з яких є жителем Києва. На місці події працювали 2 лікарські бригади швидкої допомоги.

Лікується, якщо виживуть, постраждалим доведеться дуже тривалий час, так як вони були екстрено госпіталізовані в лікарню Запоріжжя з сильними опіками всього тіла. У кожного з них термічний опік I-II ст. 90-95%. Крім того, чоловік 36 років отримав закритий перелом променевої кістки зліва.

Поліція вже з'ясувала, що вибух, в результаті якого в дуже важкому стані перебувають дві людини, стався в результаті порушення правил безпеки. Так, стало відомо, що 36-річний майстер ділянки разом з клієнтом оглядали обладнання для змішування сипучих сумішей. Близько 11.00, під час проведення ними випробувальних робіт, і стався вибух паливно-повітряної суміші. Ймовірно, причиною стало рясне виділення пилу при цьому процесі.

Слідчо-оперативна група поліції вилучила за протоколом залишки суміші з місця НП і вже направила їх на дослідження в Запорізький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Крім того, у прес-службі Нацполіції передавати, що приміщення, де стався вибух, орендувало ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО.

Вибух, в результаті якого у важкому стані перебувають дві людини, поліція розслідує за статтею про порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою. Так, слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 272 Кримінального кодексу України.

Раніше Hyser писав, що у Мексиканській затоці сталася серйозна екологічна катастрофа.

Крім того, наш портал спільнол, що в Іжевську, в мікрорайоні містечко металургів, на станції підйому води стався викид хлору.

Нагадуємо, що у Києві Tesla протаранила маршрутку.