Маленький Париж або Перлина біля моря - саме так називають Одесу численні туристи, які захоплюються колоритною атмосферою міста та архітектурою. Ось тільки Одесу, на жаль, не можна назвати зразком чистоти. Не дарма ж ще А. С. Пушкін свого часу називав це місто "курним".

Так, відпочиваючі цього літа в Одеській області обурені жахливим станом моря і публікують про це відео в соціальних мережах. Мало того, що пляжі Одеси страждають від навали водоростей, так ще у районі пляжу Ланжерон утворилося нехарактерне руде пляма в морі.

Виявилося, що цей плавучий острів не що інше, як кількох тисяч сонечок, яких хвилями змило з берега. Комахи збилися в єдине ціле і, судячи з усього, скоро підуть на корм Рибам.

Вся справа в тому, що через часті дощі фермери не змогли повною мірою обробити поля від комах-шкідників. Таким чином популяція сонечок різко зросла і тепер ці "хижі" жуки окупували пляж. Вони обліплюють всі предмети на піску, а від голоду навіть п'ють сік або пиво відпочиваючих.

Цікаво, що за спостереженнями вчених, таке повторюється кожних 7 років, а раз в 20-25 років кількість сонечок зростає до максимуму.

Відзначимо, що сонечко вважається корисним комахою, так як поїдає тлю і знищує багатьох інших шкідників сільськогосподарських культур, проте їх надлишок створює людям проблеми.

"Їх тисячі, нападають і кусають",- скаржаться відпочиваючі на узбережжі селища Грибівка поблизу Одеси.

Відомо також, що, крім Ланжерона, величезні зграї сонечок окупували пляжі в Затоці, Кароліно-Бугазі, Грибівці і Сергіївці.

А ось на інших одеських пляжах-Лузанівка, Продмаш, Аркадія і Отрада спостерігається "цвітіння води". Багато відпочиваючих відзначають, що там практично вся відстань на 100 метрів від берега всіяно гниючими водоростями. Більш того, водоростей настільки багато, що зайти в воду і скупатися в морі неможливо.

Раніше "Hyser" писав про те, у скільки обійдеться відпочинок в Одесі в 2021 році.

Також наш портал повідомляв, що українцям назвали топ країн для бюджетного відпочинку.

Нагадавши, українцям перерахували дати вихідних у липні.