Українських роботодавців попередили про відчутну зміну щодо виплати штрафів

На сьогоднішній день в Україні працює близько 12 900 компаній, автопарк яких становить близько 500 тисяч транспортних засобів і мільйон водіїв. Однак, за порушення ПДР цих водіїв платять саме керівництва компаній, які Про автомобільні штраф не завжди навіть знають, що стає причиною блокування рахунків і судових розглядів. Про те, що допоможе змінити ситуацію розповів "24 канал".

Так, активісти з "Штрафи UA" запропонували нове рішення, яке дозволить бізнесу оплачувати штраф за порушення правил дорожнього руху своїми співробітниками. Крім того, керівництва компаній зможуть відстежувати рівень безпечного водіння своїх співробітників, тим самим зменшуючи кількість аварій. Подібне нововведення є частиною розвитку програми ООН по частині підвищення безпеки дорожнього руху в світі.

Так, наприклад, дорожньо-транспортні пригоди більшої частини країн обходяться в 3 відсотки їх валового продукту. В Україні вже протягом року працює система автоматичної фото - і відеофіксації порушення ПДР, завдяки якій було виписано близько 1,8 мільйонів постанов. У Національній поліції звітують про те, що з початку поточного року сталося вже 70 тисяч аварій, що на 22 відсотки більше, ніж у 2020 році. У близько тисячі з них був летальний результат.

Таким чином, якщо півмільйона транспортних засобів, що належать компаніям, почнуть водити безпечніше, це відчутно позначиться на безпеці на українських дорогах. Сервіс, розроблений "Штрафи UA", дозволить компаніям контролювати своїх водіїв і стежити за їх штрафами, причому в сервіс можна буде додати весь автопарк компанії. Після цього компанія отримає доступ до історії порушень, і всі наступні порушення, що фіксуються камерами, патрульними поліцейськими і так далі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у парламенті пропонують штрафувати самокатчиков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські водії зможуть заробляти, фотографуючи порушення інших автомобілістів.

Також "Hyser" писав, що у столиці сталася серйозна ДТП за участю 10 автомобілів, яке забрало життя двох людей.