Українців попередили про нову хвилю аномальної спеки

В Україну повернулася жарка погода і найближчим часом стовпчики термометрів будуть впевнено повзти вгору поки не досягнуть позначки в 39 градусів тепла. Найспекотнішими очікується період з 15 по 18 липня. Спека трохи стихне до 20 липня, тоді очікується близько 30 градусів тепла. Таким прогнозом поділилася начальник відділу агрометеорології Українського Гідрометцентру Тетяна Адаменко, повідомляє obozrevatel.

За словами синоптика в Україну прийшов висотний антициклон, центр якого знаходиться в Росії й він формує погоду в нашій країні. Даний антициклон буде в Україні як мінімум до 20-21 липня і до цього моменту температурні показники будуть ставити нові рекорди. Після руйнування антициклону аномальна спека спаде, але не сильно, орієнтовно на 5 градусів. До 30 градусів тепла.

Тетяна Адаменко заявила, що найспекотнішим буде період з 15 по 18 липня. У ці дні стовпчики термометрів піднімуться вище 35 градусів тепла, при цьому в деяких регіонах денна температура може скласти до 39 градусів вище нуля.

Найкраще дні аномальної спеки перенесуть жителі західних областей. Річ у тім, що "російський" антициклон не дістає до цієї частини країни і в ці дні там буде прохолодніше і навіть ймовірні невеликі опади.

Водночас синоптик Наталія Діденко прогнозує, що стовпчики термометрів почнуть повзти вниз орієнтовно з 19-20 липня. За її словами холодний атмосферний фронт накрив деякі європейські країни та незабаром досягне України, проте послабити спеку відразу йому не вдасться.

Раніше портал Hyser повідомляв, що зливи покинули Україну ненадовго. Синоптики назвали дату повернення сильних дощів.

Також наш портал інформував, що Україну накрили пекельні урагани і град розміром із сірникову коробку.

Нагадаємо, що фахівці дали ефективні поради, які допоможуть впоратися зі спекою без кондиціонера.