Україну накриє аномальна спека, сильні зливи і бурі

Україна опинилася у владі потужного антициклону, який приніс жарку погоду. Очікується, що найближчими днями стовпчики термометрів будуть впевнено повзти вгору, аж до 39 градусів тепла. Однак це випробування не єдине, що підготувала погода для українців. За словами народного синоптика Леоніда Горбаня в другій половині липня Україну чекає удар стихії у вигляді потужних злив. Про це він розповів в інтерв'ю segodnya.ua.

Синоптик зазначив, що друга половина липня в Україні буде дуже спекотною. У денний час стовпчики термометрів будуть показувати до 35 градусів тепла в тіні, а в східних і південних регіонах можливі всі 40 градусів вище нуля. Але після затишшя піде потужний удар стихії. 21-22 липня на Україну обрушаться сильні зливи. За ці два дні випаде близько 15-20 мм опадів.

Через кілька днів з 25 по 27 липня Леонід Горбань прогнозує чергове погіршення погодних умов, але цього разу країну накриють не тільки зливи, а й бурі. Денна температура в цей період очікується на рівні 29-31 градуса вище нуля. Закінчитися Липень теплою і комфортною погодою, але насолодитися нею не дадуть зливи.

Леонід Горбань також розповів, яка погода очікує українців у серпні. За його словами останній місяць літа буде протилежністю другому, оскільки дощів не буде, але стовпчики термометрів зашкалюватимуть. У першій половині серпня денна температура буде близько 40 градусів. Після 18 числа різко похолодає до 20 градусів, але через пару днів відновиться комфортна температура - близько 26-28 градусів вище нуля.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про різке погіршення погодних умов.

Також наш портал інформував, що синоптик назвав точну дату спаду спеки в Україні.

Нагадаємо, що Карпати після літа замело снігом: дивовижні кадри.