Через довгий період дуже спекотної погоди Міністерство охорони здоров'я заборонило людям купатися на кількох пляжах біля Азовського море. Вся причина полягає в тому, що у воді виявили небезпечні бактерії, які можуть серйозно нашкодити людям.

Про це повідомляє портал "Факт"

Напевно всім українцям хочеться виїхати на відпочинок після довгих карантинних обмежень. Через посилення карантину на території України було дуже важко кудись вибратися.

Багато українців вважають за краще відпочивати на Азовському морі, так як в Крим зараз мало хто їздить через окупацію.

Стало відомо, що нещодавно Міністерство охорони здоров'я винесло попередження про те, що на деяких пляжах біля Азовського узбережжя купання заборонено. Це сталося через те, що у водах Азовського моря були виявлені небезпечні бактерії, які можуть порушити шлунково-кишкові захворювання.

Було прийнято рішення розмістити попередження у вигляді щитів з написами про заборону купання на декількох пляжах.

Варто відзначити, що стандартам не відповідає морська вода на пляжі Маріуполя в районі станції «Уголок». Бактерії, які були там виявлені, можуть викликати важкі захворювання шлунково-кишкового тракту.

Точно такі ж бактерії знайшли і на громадських пляжах в Мелекіно, Урзуфі, а також в селищі Ялта Донецької області, саме куди і їздить більшість українців через низькі ціни на проживання, харчування та розваги.

Всім відомо, що туристичне місто Бердянськ – одне з улюблених місць для відпочинку українських сімей. Він завжди вважався одним з найчистіших курортних міст, але в цьому році всіх бажаючих поїхати на відпочинок в улюблене місце чекає неприємна новина.

На одному з бердянських пляжів було виявлено кишкову паличку, яку, як відомо, слід уникати будь-якими способами. Через забруднення води також було заборонено купання.

Що стосується чорноморських пляжів і узбережжя, то у Міністерства охорони здоров'я набагато менше претензій і обмежень до цих місць. Відомо, що перевірку пройшло більше 9 пляжів в Одесі і в Південному, а також в селах Вапнярка, Грибівка, Сичавка, Кароліно-Багах. Саме в цих місцях не було виявлено відхилень від стандартів.

Але є і неприємні новини-стало відомо, що 13 липня 2021 року можуть ввести обмеження на купання на декількох пляжах в затоці, а саме - "Лиманському", "Центральному" і "сонячному" через несприятливий санітарно-гігієнічний стан.

Нагадаємо, що доктор Комаровський розповів, як визначити підроблені ліки.

Як раніше повідомляв портал " Hyser", в Україні було зафіксовано унікальну вакцину.

Також портал "Hyser" писав, що лікарі розповіли про новий штам "Дельта".