У середині липня 2021 року в містах України значно підвищиться температура повітря. У деяких містах України на градусниках позначки піднімуться до рівня в +40 градусів в денний час.

Про це повідомляє портал "OBOZREVATEL"

За словами керівника відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяни Адаменко, в Україні буде аномальна спека. Вона попередила про те, що на території України з 15 по 18 липня температура підніметься вище 35 градусів тепла, а в деяких містах дійде і до 40 градусів.

Через те, що в Україну йде антициклон з Росії, буде неймовірна спека. Цей антициклон має дуже сильний вплив на температуру на території України.

Але він може вже піти з нашої країни тільки після 20-21 липня. Тільки після цього можна буде очікувати спад температури. За словами Тетяни Адаменко, температура знизиться приблизно на 5 градусів і триматиметься в районі 30 вище нуля.

Також відомо, що наприкінці цього місяця, а саме з 22 по 31 липня, в Україну поступово повертатиметься дуже висока температура. 24 і 25 Липня є ймовірність того, що пройдуть дощі, а вже 26 числа температура вийде з «тіні». Але протягом 4 днів вона буде триматися приблизно на одному рівні – від 29 до 32 градусів.

Що стосується півдня України, то там буде трохи спекотніше, ніж в центрі країни, температура буде вище, в середньому, на 5 градусів.

Через глобальне потепління на планеті в липні дійсно варто очікувати температуру близько 40 градусів тепла. На сьогоднішній день це навряд чи можна назвати відхиленням від норми. Якщо раніше температура могла триматися в районі 35 градусів, то зараз ця позначка піднялася на 5 градусів вище.

Відомий синоптик додала, що якщо спека затягнеться надовго, то це може негативно відбитися на врожаї, а саме - на кукурудзі, соняшнику та сої. Також від високих температур досить сильно страждають рослини.

Крім цього, як зазначила Тетяна Адаменко, нічна температура не сильно відрізняється від денної.

Нагадаємо, що синоптик розповів про те, що на Україну обрушаться зливи і спека.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", синоптики повідомили про те, що з Росії йде антициклон.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі повідомили, що в Криму був величезний град.