Медики розповіли про те, як впливає рис на стан здоров'я людського організму. За їх словами, рис, який приготований неправильним способом, може негативно відбитися на стані серця і не тільки.

Про це повідомляє портал "Росбатл"

Якщо ви - любитель рису, то точно повинні знати, як приготувати його так, щоб не постраждало ваше здоров'я. Стало відомо, що якщо додати недостатню кількість води для варіння рису, то можна отримати блюдо, яке підвищить ризик захворювання серця і раку.

Вся справа полягає в миш'яку, який можна вимити з рису великою кількістю води. Фахівці з Королівського університету Белфаста провели кілька дослідів, в результаті яких їм вдалося з'ясувати, що рис може бути досить небезпечним для здоров'я людини.

Вчені радять замочувати рис і залишати його на всю ніч, завдяки чому можна зменшити кількість миш'яку. Згідно з дослідженням, миш'як потрапляє в рис через забруднення і з пестицидами, які люди застосовували на полях.

Експерти перевірили рівень насиченості миш'яку в рисі, який залежить від способу приготування. Спочатку вчені наливали 2 склянки води і висипали 1 склянку рису. Потім вони збільшили порцію води в кілька разів, завдяки чому кількість миш'яку зменшилася в 2 рази.

Далі вони перейшли до третього варіанту, замочуючи рис на цілу ніч. В результаті цього способу кількість миш'яку зменшилася на 80%.

Варто зауважити той факт, що рівень миш'яку в рисі становить в 10 разів більше, ніж в інших харчових продуктів. Постійний контакт з рисом може привести до захворювань серця, розвитку діабету і пошкодження нервової системи.

Але найнебезпечніше-вплив на легені і сечовий міхур людини, оскільки рис може привести до підвищення ризику розвитку онкологічного захворювання.

Нагадаємо, що медики розповіли, що червоне м'ясо дуже погано впливає на здоров'я людини.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", фахівці розповіли, які алкогольні напої можна пити в нинішню спеку.

Також портал "Hyser" писав, що медики розповіли, яку користь курячі яйця приносять організму і що в них міститься.