У мережі показали рідкісну малосерійну варіацію "Запорожця", що призначалася для пожежників

Однією з вельми характерних особливостей радянського автопрому є те, що досить часто, зі звичайних моделей автомобілів для масового споживача вичавлювалося взагалі все, і легковики прилаштовували до різних конкретних професій, як, наприклад, з автомобілів ГАЗ робили "швидкі допомоги". Виявилося, що з "запорожців" робили пожежні машини. Такий автомобіль показав Instagram-акаунт zazmyzaz.

Так, на опублікованих знімках відображена спеціальна версія Заз-968мп під назвою "пожежний". Подібних автомобілів з конвеєра зійшло близько двох тисяч. Примітно, що кузов цього автомобіля, на відміну від оригіналу — пікап. Відомо, що" пожежників " передавали не тільки різним організаціям, а й продавалися приватним особам. Деякі екземпляри відправлялися на військові склади недоторканного запасу.

Розробкою даного автомобіля займалося конструкторське бюро Смирнова, якому надійшло замовлення на виробництво серійного малолітражного пікап. Відображений же на фотографії екземпляр виявився в Москві, в колекції одного автолюбителя.

Мало хто вже знає, яка концепція застосування " пожежного "для, власне, пожежогасіння, проте свідки розповідають, що бачили такий автомобіль в кінці 80-х років на Ленінградському виробничому об'єднанні"іграшка". Там "Запорожець" використовувався в якості внутрішньозаводського пожежного автомобіля і, крім того, що перевозив різний протипожежний інвентар, буксирував пожежну мотопомпу.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українських автомобілістів попередили про те, що штрафи тепер працюватимуть дещо по-іншому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали незвичайний "горбатий Запорожець", який умілець перетворив на потужний позашляховик.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали незвичайний спорткар, що виглядає як "Запорожець".