У Європейському Союзі переглянули своє рішення щодо в'їзду українців на територію ЄС

Вже досить довгий час українські громадяни не могли відвідувати територію Європейського Союзу, однак у середу, 14 липня, посли Євросоюзу прийняли рішення про те, щоб включити нашу країну до переліку з трьох держав, жителі яких зможуть потрапляти на територію ЄС. Про це в соціальній мережі Twitter написав журналіст " Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Він розповів, що хоч рішення і було прийнято сьогодні, офіційно список держав, громадяни яких вхожі на територію Євросоюзу буде опублікований в четвер, 15 Липня. Відомо, що в цьому списку вже зараз знаходяться Молдова, Вірменія та Азербайджан.

Важливим моментом, однак, є те, що рішення Ради Європейського Союзу не являють собою юридично обов'язкові документи, а скоріше несуть рекомендаційний характер. Країни-учасники ЄС самі вирішують, слідувати рекомендації чи ні.

Минулого разу Євросоюз оновлював список безпечних держав на початку минулого місяця. Тоді список поповнився Канадою, Вірменією, Азербайджаном, Йорданією, Молдовою, Косово, Боснією і Герцеговиною, Бруней, Катаром, Чорногорією та Саудівською Аравією. Уявлення про безпеку країни формується на основі статистики захворюваності коронавірусом. Так, для того, щоб потрапити в "зелений" список ЄС країні необхідно мати не більше 100 випадків нових захворювань на 100 тисяч населення на за 14 днів.

Потрапляння в "зелений" список особливо актуально для України, так як українських фахівців останнім часом почали набагато активніше кликати на роботу велику кількість європейських країн.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців готують до спалаху нового штаму коронавірусу "Дельта".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що доктор Комаровський розповів українцям, як відрізнити справжні ліки від підроблених.

Також "Hyser" писав, що в Україні зареєстрували нову вакцину проти коронавірусу.