Відомий український синоптик Наталка Діденко поділилася новинами про те, коли в Україні вже нарешті спаде неймовірна спека. За її словами, вже з другої половини липня українці зможуть видихнути з полегшенням і відчути зниження температури.

Про це повідомляє портал "Українська правда"

Що стосується четверга, 15 Липня, то в Україні прогнозується, в середньому, 35 градусів тепла. Не варто сильно напружуватися, так як спека почне спати з 20 липня.

"Україна-одна з найспекотніших країн в Європі", - підкреслила Наталка Діденко.

За її словами, найвищий показник температури повітря в середині липня, а саме 15-го числа, становитиме від 30 до 35 градусів тепла.

Наталя вирішила трохи заспокоїти земляків і сказала, що спека почне трохи стихати з найближчого вівторка, з 20-го липня. Спочатку температура почне не поспішаючи падати на Заході України, після чого цей процес розповзеться по всій території України, і болісна спека стихне.

Східні і південні регіони нашої країни виявляться більш стійкими до цього процесу, і висока температура не буде так просто йти з цих території.

Що стосується дощів, то прогнози тут не зовсім радісні, їх абсолютно не видно, так як завтра-антициклон

У Карпатах, а ввечері - на Заході України, є ймовірність того, що пройдуть зливи. У районах Сумської області також можуть пройти дощі, які розженуть нестерпну спеку.

Але якщо підсумувати, то по всій території України – сухо і жарко.

У столиці України 15-го липня буде спекотна і суха погода, якою зараз нікого не здивувати. У деяких містах на градусниках можна буде побачити температуру вище 35 градусів.

Найближчий довгоочікуваний дощ може пройти в Суботній вечір, 17-го липня, місцями на півночі України, можливо і в Києві, також трохи зачепить і захід України.

Зараз по всій території України можна спостерігати пік літа і високої температури.

Нагадаємо, що у мережі повідомили про те, що в Києві зафіксували неймовірно високу температуру, яка досягла рекордних показників.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", професійний синоптик повідомив, що українцям варто приготуватися до злив і неймовірної спеки.

Також портал "Hyser" писав, що українців попередили про антициклон з Росії і удар до 40 градусів.