Українських пенсіонерів порадували новинами про чергову надбавку до виплат

Восени поточного року, ті пенсіонери, які досягли віку 75 років, почнуть отримувати додаткові щомісячні виплат у розмірі 400 гривень. Про це повідомляє iнформаційний портал "НВ".

Так, глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна заявила, що незважаючи на те, що українцям тільки недавно заявили про те, що введення таких доплат відбудеться не в липні, в Міністерстві інформація про це була ще в лютому 2021 року.

Так, за словами Лазебної, у Мінсоцполітики було кілька варіантів, проте там точно знали, що в березні необхідно провести індексацію пенсійних виплат, під яку потрапляють і 65-річні, і 70-річні, і 80-річні пенсіонери, тобто з індексацією відбувається максимальне охоплення людей. І міністр відзвітувала про позитивні результати, оскільки вперше 10,5 мільйонів українських пенсіонерів потрапили під різні програми підвищення виплат, причому половина з них з різними надбавками. Таким чином, очікувати 400 гривень надбавки варто в жовтні поточного року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що найвищий рівень середньої пенсії по країні — у Києві, а найнижчий — у Тернопільській області. Середня пенсія в Україні станом на 1 липня поточного року становить 3778 гривень, проте по країні розмір пенсії все ж відрізняється.

Так, найзаможнішими пенсіонерами є жителі Києва, там значення середньої пенсії становить 5 117 гривень. Після Києва йде Донецька область, де середній розмір виплат становить 4 921 гривень, а замикає трійку лідерів Луганська область, де середній розмір пенсії становить 4 564 гривні. Найменше ж всього в середньому отримують пенсіонери з Тернопільської області, де розмір пенсії становить всього 2927 гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які 5 категорій українців залишаться без виплат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, кому з українців підвищать пенсійні виплати на 2 тисячі гривень.

Також "Hyser" писав, що у Мінсоцполітики розповіли, які підвищення пенсій плануються на 2022 рік.