Масове отруєння дітей сталося в дитячому таборі в Прикарпатті. Постраждалі госпіталізовані.

Ще 9 червня батьки дітей звинуватили керівництво табору "Делюкс-Кідс-Карпати" у приховуванні масового отруєння. Тоді двоє дітей були госпіталізовані з підозрою на отруєння.

16 липня 5 дітей віком від 13 до 15 років з цього табору були госпіталізовані з підозрою на отруєння до лікарні в Яремче. Масове отруєння підлітків сталося в дитячому таборі "Делюкс" в селі Татарів Надвірнянського району Івано-Франківської області.

"До інфекційного відділення Яремчанської ЦРЛ станом на 15:00 16 липня 2021 р.госпіталізовано 5 дітей... попередній діагноз постраждалих - харчове отруєння. Стан-середнього ступеня тяжкості. Діти відпочивали в заміському закладі оздоровлення та відпочинку "Делюкс", що в с.Татарів Надвірнянського району", - сказано в повідомленні на сторінці Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Фейсбук у п'ятницю.

Вчора кількість постраждалих збільшилася до 7 осіб. Попередній діагноз постраждалих-гострий гастроентерит. Стан дітей оцінюється як легкого та середнього ступеня тяжкості.

У закладі проводять санітарно-епідеміологічне розслідування причин отруєння та позапланову перевірку безпечності харчових продуктів. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській здійснює лабораторні дослідження питної води, готових страв, харчової сировини, змивів на кишкову паличку та патогенну флору в таборі.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 - порушення санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

Як повідомлялося раніше, на Полтавщині сталася НП на м'ясокомбінаті. Госпіталізовано 14 працівників підприємства.

Hyser також писав, що українка показала відео з одеських пляжів. Там неможливо купатися!