У Мінсоцполітики порадили українцям використовувати електронні сервіси ПФУ

З урахуванням того, наскільки в Україні багато одержувачів пенсія, ситуація, в якій людині неправильно розрахували виплати-зовсім не рідкість. Інформаційний портал "Главком" розповів, що потрібно робити в подібних випадках.

Так, повідомляється, що якщо Пенсіонеру неправильно підрахували розмір виплат, йому необхідно звернутися до Пенсійного фонду України на гарячу лінію, на яку можна додзвонитися за номером 0 800 503 753. Крім того, якщо пенсіонер має можливість користуватися інтернетом, то вони можуть відстежувати свій трудовий стаж онлайн і контролювати ситуацію з майбутніми виплатами. Крім того, на офіційному порталі ПФУ будь-який українець може скористатися спеціальним Пенсійним калькулятором.

На офіційному порталі ПФУ українець може створити собі особистий кабінет, в якому відобразиться весь напрацьований страховий стаж і дізнатися, яка його в майбутньому чекає пенсія. За рахунок цього у людини є можливість уважно подивитися і подумати, чи весь стаж врахований і чи не пропустили чого в Пенсійному фонді.

Для того, щоб зареєструватися на порталі ПФУ, необхідно мати електронний цифровий підпис або BankID MobileID. Для того, щоб авторизуватися за допомогою ЕЦП, необхідно у формі "вхід" вибрати "по КЕП" або "по токену" і ознайомиться зі списком АЦСК і Кеп, які підтримуються сайтом. Якщо у вас немає необхідного виду Кеп, то варто звернутися в АЦСК і там її отримати. Після отримання необхідної кваліфікованої електронного підпису в пункті головного меню" вхід " потрібно зробити вхід за допомогою Кеп.

Для того ж, щоб авторизуватися на порталі за допомогою BankID і MobileID, потрібно вибрати на сайті авторизацію засобами інтегрованої системи електронної ідентифікації, після чого вибрати BankID і MobileID і слідувати інструкціям.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, скільки ще раз пенсії підвищать у 2021 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Денис Шмигаль звернувся до пенсіонерів з приємною новиною.

Також "Hyser" писав, що українців змусять платити за чужі борги по газу.