Українцям розповіли, як розібратися з труднощами в отриманні субсидії на ЖКП

Часто відбувається ситуація, в якій людина хоче оформити субсидію на житлово-комунальні послуги, а в його будинку прописано або зареєстровано кілька осіб, які фактично за адресою не проживають. Це може викликати певні труднощі в отриманні допомоги від держави. Інформаційний портал "Апостроф"розповів, що потрібно робити в подібному випадку.

Так, важливим моментом є те, що підставою для отримання субсидії може стати один з декількох документів. Наприклад, довідка про те, що особа перебуває на території іншої адміністративно-територіальної одиниці оскільки працює, лікується, навчається, був відправлений у відрядження або відбуває покарання.

Другий документ-акт обстеження матеріально-побутових умов проживання, який склала селищна, Сільська або міська рада. Також враховується довідка про оплату ЖКП в іншому житлі, акт житлово-експлуатаційної організації про фактично проживаючих осіб і договір оренди житла в іншому місці.

Таким чином, наприклад, якщо українець прописаний в одному місті, а працює в іншому — то йому потрібно надати перші два документи.

Варто також враховувати, що при прийнятті рішення про призначення субсидії розглядаються доходи членів домогосподарства в тому випадку, якщо їх фактичне місце проживання відрізняється від адреси домогосподарства. Крім того, в законодавстві сказано, що при призначенні субсидії доходи членів домогосподарства, які фактично не проживають за адресою, в спільних дохід домогосподарства не враховується, тільки якщо це не член сім'ї.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як за рік змінилася вартість комуналки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про подорожчання чергового тарифу.

Також "Hyser" писав, що експерти заявляють, що незабаром вартість бензину на АЗС підвищиться.