В Україні з'явилася дуже небезпечна загроза нового припливу і високого зросту ковід.

Про це повідомляє портал "Українська правда"

У Національній академії наук оприлюднили дослідження, яке стверджує, що фаза падіння захворюваності на коронавірус в Україні - завершена. Але через те, що в інших країнах бушує штам «Дельта», є дуже висока ймовірність того, що захворюваність на ковід може різко "вибухнути" і пошириться по всій країні.

Дуже сильно насторожує те, за останні тижні в Україні зросли три ключові показники, які показують підвищену динаміку коронавірусу: нові зареєстровані випадки захворюваності ковід, безліч позитивних ПЛР-тестів і нові випадки госпіталізації.

Варто відзначити, що кількість ПЛР-тестів з позитивним показником зросла на цілих 16.6% всього лише за один тиждень. Але самі випадки хвороби зросли не особливо сильно - 5%.

Важливо сказати, що є і трохи позитивні новини, але вони не сильно можуть нас порадувати. Ні в одному регіоні України немає дуже різкого збільшення хвороби, але за останній тиждень випадки почастішали, і це говорить про те, що є ймовірність, що це буде продовжаться.

Крім цього, 9 днів тому кількість позитивних ПЛР-тестів досягало всього 2.1%, так як за останній тиждень цей показник досяг позначки в 2.44%. Різниця відчутна і це змушує задуматися над тим, що може статися в найближчому майбутньому.

Ще є дуже важлива деталь про який не варто замовкати, щоденні випадки летального результату трохи знизилися, що не може не радувати.

Найбільша кількість захворюваності за останній тиждень припадає на Одеську область. Скоріш за все це пов'язано з курортним сезоном. Дуже багато людей рвонули на відпочинок і забули про всі запобіжні заходи. Трохи менше випадків захворюваності на ковід помічено в Сумській області та столиці України.

Нагадаємо, що українців попередили про те, що вже стоїть питання на введенням нового локдауну.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили, що швидше за все вакцинація стане обов'язковим процесом.

Також портал "Hyser" писав, що жителям України пояснили, де і як отримати вакцинацію від страшної зарази.