Жителі Новоросійська страждають від наслідків сильної зливи, що стала причиною потопу

В Російська Федерація, яка останнім часом лідирує за антирекордами смертей від коронавірусної інфекції, пандемією проблеми не обмежилися. Місто Новоросійськ потрапило під сильну зливу, яка буквально перетворила вулиці міста на річки. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Вночі в понеділок, 16 серпня, в Новоросійську пройшла злива такої сили, що в місті активізувалися сирени. В результаті зливи було затоплено близько трьох сіл, а також з'явилися проблеми з електропостачанням.

Глава Новоросійська ігор Дяченко розповів, що у зв'язку з тим, що злива йшла безупинно, об 11 годині вечора були включені сирени для оповіщення населення. Вони видавали спеціальний сигнал, який означає, що всім людям, які проживають в будинках, що знаходяться в зоні підтоплення, необхідно зібрати важливі документи, відключити світло, газ, воду і приготуватися до евакуації.

Нагадаємо, що вкрай непривітною погода виявилася не тільки в Росії, але і в декількох курортних країнах. Одна з найпопулярніших країн для відпочинку — Туреччина — не так давно стала страждати від сильних лісових пожеж. Стихія забрала життя 9 осіб, а також 5 тисяч голів великої рогатої худоби, 30 тисяч птахів і 8 тисяч вуликів.

Зараз же на Туреччину також обрушилися зливи, які, в свою чергу, забрали життя ще 17 осіб. Для ліквідації завданої стихією шкоди було відправлено 5 тисяч рятувальників, 20 вертольотів і більше двох десятків човнів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що на Донбасі сталася страшна НП: снаряди потрапили в школу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Сибіру розгорілася настільки сильна пожежа, що мова вже йде про екологічну катастрофу.

Також "Hyser" писав, що по Чорному Морю до України йде величезна пляма нафти.