З'явилася інформація щодо деяких нововведень для пенсіонерів.

Зокрема, мова йде про чергове збільшення офіційного трудового стажу, який потрібен для виходу на пенсію. Уточнюється, що для того, щоб піти на заслужений відпочинок, до 2028 року українцям потрібно буде мати мінімум 35 років стажу. Відповідною інформацією на цей рахунок поділилася міністр соціальної політики Марина Лазебна, пише "РБК-Україна".

українців сповістили про збільшення трудового стажу, фото: Главком

Ще з 1 квітня в Україні змінилися вимоги до мінімального стажу, який дозволяє вийти на пенсію. Тобто все йде згідно з графіком підвищення пенсійного віку.

Так, на цей час в Україні пенсійний вік у жінок, які виходять на пенсію за віком на загальних підставах, повинен був такий же, як і у чоловіків. Мається на увазі 60 років і більше. При цьому стаж поки має становити хоча б 28 років, але наступного року від тих, хто захоче піти на заслужений відпочинок, вимагатимуть вже 29 років стажу.


До слова, фахівці розповіли про деякі хитрощі, які допоможуть вийти на пенсію навіть у разі відсутності необхідного стажу. Річ у тому, що в Україні з'явилася можливість докупити собі роки стажу.

Для цього потрібно звернутися до податкової служби, де укладається спеціальний договір про добровільну участь у системі державного пенсійного страхування та щомісячний платіж не менше мінімуму єдиного внеску (ЄСВ). Крім того, стаж можна доопрацювати, якщо є така можливість, що буде дешевше, адже зараз рік стажу обійдеться в 31 680 грн. А з 1 грудня він коштуватиме 34 320 грн.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям анонсували масштабне підвищення пенсій з 1 липня.

Також наш портал повідомляв, що українцям видадуть нову мінімальну зарплату.

Нагадуємо, що українцям розповіли, коли чекати доплати до пенсій.