Українцям розповіли про погодні умови до кінця літа.

У липні погода обіцяє бути вельми примхливою і буде то сильна задуха, то рясні дощі. Тропічні грози і бурі народний синоптик Леонід Горбань у своєму прогнозі теж не виключає. Про це пишуть "Факти".


Він зазначив, що першу бурю можна очікувати в країні вже з 1 по 4 липня, при цьому буде жарко і душно, температура вдень буде становити до +28 і вище. На зміну опадам приблизно на 4-5 дня прийде сильна спека, яка буде надавати "тропічний ефект". З новою силою бурі і грози вдарять з 8 по 12 число, коли температура повітря впаде аж до +22 градусів.

Але все це буде тимчасово і спека після цього знову повернеться. Термометри будуть підійматися до + 35 градусів в тіні, а в південних і східних регіонах навіть до +40. Однак 20-21 липня слід очікувати третій і найсильніший удар від стихії у вигляді тропічної зливи.

Осінь в Україну прийде вже в серпні, фото: РБК-Україна

В цілому наступний місяць закінчиться теплою погодою, хоч і не обійдеться без опадів. Серпень же теж має намір здивувати погодними умовами, оскільки і в цьому місяці нестерпна спека буде чергуватися з дощами. В основному буде тепло, але ближче до кінця місяця ночами буде вже відчуватися "дихання осені", тому свою відпустку краще не планувати на цей час.

До слова, спеку і в той самий час дощі з грозами Горбань прогнозує в Україні 1-3 серпня. Потім такі ж погодні умови можуть бути з 11 по 14 число, після чого 22, 27 і 29 серпня знову дощі, а з 19 до 21 і з 23 до 26 серпня буде вже жарко, хоч і прохолодно по ночах.

Раніше "Hyser" писав про те, що дощі та бурі різко виганяють спеку з України.

Також наш портал повідомляв, що синоптик попередив про примхи погоди в липні.

Нагадуємо, що у Києві дика спека змінилася небувалою грозою з величезним градом.