"ПриватБанк" попередив своїх клієнтів про деяке нововведення.

Зокрема, фінустанова пояснила, що анонсований перехід на SmartID є добровільним, а не обов'язковим. У зв'язку з цим, оформлені раніше кваліфіковані електронні підписи (КЕП) для фізичних осіб-підприємців та юросіб залишаються дійсними і хвилюватися з цього приводу не варто. Про це пише "UBR.ua".

ПриватБанк розповів, як українців переведуть на SmartID, фото: Мінфін

Варто відзначити, що SmartID в банку просувають як більш нову і зручну КЕП. Однак ФОП і юрособи як і раніше можуть використовувати КЕП на флешках. До речі, що примітно, ці електронні підписи зараз можна оформити в онлайн-режимі.

Зберігаються вони, як правило, у вигляді файлу під паролем на флешці або комп'ютері. Зручність таких підписів полягає в тому, що ними можна підписувати і завіряти документи. Але, варто враховувати, що простий електронний підпис (на зразок підпису через код в SMS), як і раніше доступний тільки для фізосіб. Це означає, що для "ФОПів" і юросіб вона не призначена.

у банку зазначили, що перехід на SmartID є добровільним, а не обов'язковим, фото: Перший Криворізький

До слова, все це спростовує інформацію в ЗМІ, яка з'явилася нещодавно, щодо того, що "ПриватБанк" примусово переводить ФОП і юросіб на новий тип кваліфікованого електронного підпису SmartID.

Співробітники даної фінустанови пояснили, що насправді просто проводили промо-кампанію нової послуги, але не виключають того, що її тези могли невірно зрозуміти.

Раніше "Hyser" писав про те, що через масштабний збій "Приватбанку" в українців були повторно списані гроші.

Також наш портал повідомляв, що "ПриватБанк" засмутив клієнтів новими правилами.

Нагадуємо, що "ПриватБанк" попередив про підвищення тарифів на популярну послугу в Приват24.