Експерти розповіли, хто має право на щорічну додаткову відпустку.

Зокрема, на нього можуть розраховувати українці, які постійно працюють за комп'ютером. Вони при бажанні можуть взяти собі раз на рік додаткову відпустку, тривалістю до чотирьох днів. Варто відзначити, що це стосується всіх, хто має справу з роботою за комп'ютером, незалежно від займаної посади.


А ось тривалість додаткової відпустки буде залежати від тривалості робочого часу, який працівник проводить за комп'ютером. Примітно, що у розрахунок приймаються конкретно ті дні, коли працівник провів за комп'ютером не менше половини робочого дня, виконуючи службові завдання.

У зв'язку з цим, саме на роботодавця покладено відповідальність вести облік робочого часу, відзначаючи, скільки часу людина провела за комп'ютером. Тобто кожен роботодавець сам вирішує, як розраховувати цей час. Але, в будь-якому випадку додаткова відпустка повинна надаватися працівникам, які багато часу змушені працювати за комп'ютером.

Стало відомо, кому належить додаткова відпустка, фото: 24 канал

Їм за законом покладено щорічна повна відпустка з урахуванням додаткових днів. Варто зазначити, що список працівників, яким може надаватись додаткова відпустка, був складений Кабміном ще в 1997 році. На той час за комп'ютером працювало ще не так багато людей, тому можна вважати, що в наш час встановлена норма закону вже морально застаріла.

Однак хай там як, вона продовжує діяти і відповідно її потрібно виконувати.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям перерахували дати вихідних у липні.

Також наш портал повідомляв, що українцям назвали топ країн для бюджетного відпочинку.

Нагадуємо, що стало відомо, у скільки обійдеться відпочинок в Одесі.