В Одеській області близько 100 населених пунктів залишилися без світла.

В Одеській області сталася надзвичайна подія. Там понад 100 населених пунктів залишилися без світла через аварію на молдавській державній районній електростанції. Це сталося близько 13:33.

Як зазначає компанія, Молдавська електростанція живить підстанції України "Роздільна" і "Кучургани". В результаті аварійного відключення лінії 110 кВ, 96 і частково 47 населених пунктів Роздільнянського та Одеського районів були знеструмлені.

Відомо, що електропостачання відновиться після усунення несправностей на молдавській електричній станції.

Поки ніхто точних прогнозів не дає, коли це станеться. Тому що ремонтні роботи можуть затягнутися за часом. Але всі сподіваються на те, що ситуація незабаром зміниться і людям буде повернуто світло. Тому що зараз самий розпал відпусток і в Одесі та самій області дуже багато відпочивальників. Вони не розраховували на таке і напевно це вже комусь зіпсувало враження від відпочинку.

Нагадаємо, що раніше багато населених пунктів України залишилися без світла через негоду. Сильні дощі та вітри пошкодили лінії електропередач. Рятувальники та ремонтники намагалися якнайшвидше відновити подачу електроенергії. Але не завжди вдавалося це так швидко реалізувати, як хотілося б, бо деякі населені пункти були далеко розташовані та за такої погоди до них елементарно не міг під'їхати спецтранспорт.

Тому люди були змушені протягом тривалого часу сидіти без світла і чекати, коли електрика знову буде подана в їхні будинки.

Раніше Hyser писав про те, що українці тепер отримуватимуть ще одну платіжку за газ, що для них зміниться і як потрібно буде все оплачувати.

Також писали, що українцям розповіли, скільки вони тепер платитимуть за електрику в липні.

Нагадаємо, що експерт розповів, коли платіжки за електроенергію зростуть як мінімум удвічі.