Експерти попереджають українців про чергове подорожчання автомобільного пального

Останнім часом українським автомобіліст доводиться миритися з постійно зростаючими цінами на бензин і дизельне паливо, і, судячи з прогнозів експертів, найближчим часом ситуація виправлятися не буде. Про це повідомляє Інформаційний портал "Today".

Повідомляється, що в липні поточного року цінники на бензин і дизельне паливо можуть піднятися ще на 40 копійок за літр. Аналітики пов'язують таке подорожчання з черговим зростанням котирувань на основні продукти переробки нафти в Європі. Вони виросли в середньому на 5-6 відсотків. Наприклад, нафта марки Brent вже досягла значення в 77 доларів за один барель, що на цілих 45 відсотків дорожче, ніж було на початку цього року. У липні ж минулого року, котирування цієї марки нафти становили всього 42 долари за барель.

Також зазначається, що вартість спотових контрактів на дизельне пальне в Середземномор'ї минулого місяця зросла на 6,8 відсотків — до 600 доларів за тонну. А ось на північному заході Європейського Союзу вартість зросла на 5,5 відсотків, так що тонна дизельного палива там коштує 605 доларів. Вартість бензину піднялася на 7,5 відсотків, так що тепер тонна бензину обійдеться в 715 доларів.

В результаті всіх цих подій, на українському рику минулого місяця вартість у великому опті на ДП зросла на 1,8 відсотків, а на бензини — на 4,5 відсотка. Таким чином, в Україні паливо має подорожчати приблизно на 40 копійок за літр.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українці почнуть отримувати ще одну платіжку за газ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про прийдешні підвищення пенсійних виплат.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, скільки українців отримують заробітну плату в розмірі понад 25 тисяч гривень.