Експерти розповіли, яку користь для організму надають сливи

Літо-пора, коли українці зміцнюють своє здоров'я всілякими сезонними фруктами і ягодами, однак багато хто навіть не здогадуються, яку користь насправді здатним надати деякі плоди. Про корисні властивості слив розповіли інформаційний портал "24 канал".

Зараз в Україні настав сезон слив, цей смачний і красивий фрукт росте в багатьох садах. Крім цікавого кисло-солодкого смаку, ці жовті, сині, фіолетові і малинові плоди здатні відчутно поліпшити стан здоров'я людини.

Так, наприклад, в плодах сливи міститься велика кількість корисних вітамінів з груп Е, В, А, К і РР, а також такі мінерали як кальцій, калій, бета-каротин, йод, залізо, йод, цинк, фосфор і цілий ряд органічних кислот.

Така кількість корисних речовин в сливах здатне зміцнювати імунітет, кровоносні судини, покращує зір, а також допомагає виводити з організму рідини. У числі корисних властивостей цих фруктів також можна відзначити зниження рівня холестерину і нормалізацію тиску.

Крім користі, можна також відзначити, що сливи дуже малокалорійні. Наприклад, на 100 грамів свіжих слив припадає всього 45 кілокалорій. Вживати їх найкраще в першій половині дня, окремо від іншої їжі, приблизно за півгодини до прийому напоїв та іншої їжі.

Звичайно, у слив є і свої протипоказання. Наприклад, їх не рекомендується їсти у великих кількостях. Природно, слід уникати слив в разі наявності на них алергічної реакції. Вживати їх також не можна особам з цукровим діабетом через велику кількість міститься в плоді цукру, а також особам з підвищеною кислотністю шлунка, високим рівнем ожиріння, дітям, годуючим матерям, при діареї, подагрі, різних захворюваннях суглобів і м'язів, і людям з каменями в молочному міхурі. Натщесерце сливи їсти теж не можна.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я зробили заяву щодо штаму "Дельта".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медики розповіли, кому малина може не принести користь, а нашкодити.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, яка риба продовжує роботу серця.