Він-один з небагатьох, хто свого часу зміг роздобути заповітну статуетку головної кінематографічної премії "Оскар". А ще він всім запам'ятається тим, що грав радянських маршалів і знімав фільми, які знає напам'ять кожен. Сьогодні, 8 липня, шанувальники, товариші і друзі прийшли в останній раз віддати великому режисерові Меньшову данину поваги і провести його в останню путь.

Так, прощання з Володимиром Меньшовим для всіх бажаючих відбулося в московському будинку кіно. А їх виявилося чимало, адже проводити геніального режисера в останню путь прийшли колеги по кінематографічному цеху, прості шанувальники, чиновники і навіть політики. З найвідоміших були помічені Дмитро Харатьян, Вадим Абдрашитов і продюсер Валерій Рузін.

Церемонія була організована без понтів, лише бійці Росгвардіі стежили за порядком, а кількість журналістів було обмежено. У холі встановили портрет режисера, а в залі на екрані весь час транслювалися його знімки.

Що стосується сім'ї великого режисера, то їх неосяжну біль не приховали навіть чорні окуляри. Дочка Юлія і дружина Віра Алентова постійно перебували біля труни. Особливо важко переживає смерть 81-річного чоловіка Віра Алентова. Актриса не змогла стримати сльози прощаючись з чоловіком з яким прожила понад півстоліття.

Після прощальний промов і покладання квітів труну з тілом під несмолкаемие оплески занурили в катафалк і відвезли в храм Покрови Пресвятої Богородиці, розташований на нижній Красносільській вулиці в Москві.

На відспівуванні Володимира Валентиновича в храмі були присутні лише найближчі, а також студенти ВДІКу.

Поховали Володимира Меньшова поруч з актором Василем Лановим, який помер у січні 2021 року, на центральній алеї Новодівичого кладовища.

Коли прийшов час назавжди попрощатися, то дружина Меньшова, Віра Валентинівна, закрила обличчя руками, не в силах стримати трагічних почуттів. Юлію Меньшову обіймала дочка Таїсія, віру Алентову-онук Андрій. Сім'ю підтримував чоловік Юлії Ігор Гордін.

Відзначимо, що організм 81-річного режисера Володимира Меньшова не витримав ускладнень, пов'язаних з COVID-19, і на ранок 5 липня легенди вітчизняного кіно не стало.

Раннє "Hyser" писав про те, що за одну добу не стало трьох акторів з серіалу"Вулиці розбитих ліхтарів".

Також наш портал повідомляв, що на могилі Армена Джигарханяна з'явилася загадкова чорна мітка.

Нагадавши, за життя легендарного Петра Мамонова б'ються лікарі Комунарки.