В Україні запроваджено механізм перевірки одержувачів виплат від держави у зв'язку з яким частина українських громадян можуть втратити пенсію, яка вже була призначена.

Під ризик потрапляють ті громадяни, які в документах допустили помилку, пише "Апостроф".

В їх ряду ті, хто отримали виплати з фальшивими документами. Також у переліку українці, які певний час жили за кордоном або не отримували виплату 6 місяців. Сюди також відносяться особи, які є переселенцями або змінили місце проживання.

Якщо допущена помилка і громадян позбавили пенсії незаконно, то вони завжди можуть оскаржити і повернути собі пенсію. Перевірки проводитиме Міністерство фінансів.

Пенсіонери. Скріншот з відео на Youtube
Пенсіонери. Скріншот з відео на Youtube
Пенсіонери. Скріншот з відео на Youtube

Нагадаємо, що 10 червня в нашій країні набув чинності закон, що стосується змін щодо обліку трудової діяльності громадян. Уряд прийняв рішення скасувати паперові трудові книжки.

За словами голови Пенсійного фонду України Євгена Капінуса, після скасування паперових трудових пенсію українцям призначатимуть автоматично. Тобто громадянам не доведеться особисто звертатися до ПФУ.

Електронна трудова книжка буде схожа на свій паперовий аналог і буде містити ті ж дані.

Українець може в будь-який час подивитися її, зайшовши на портал електронних послуг Пенсійного фонду України (pfu.gov.ua) у своєму Особистому кабінеті. У разі виникнення будь-яких питань він може зателефонувати на" гарячу " телефонну лінію Пенсійного фонду за номерами: 0800503753, 044281 08 70, 044 281 08 71.

Також нагадаємо, що з 1 липня 2021 року ПФУ провів перерахунки розміру пенсій українцям. Всього було перераховано виплат 5 мільйонам осіб. Повідомляється, що з вказаної дати особи, які втратили працездатність, отримуватимуть 1854 гривні. Раніше вони отримували 1769 гривень.

Раніше Hyser писав про те, що для пенсіонерів створили зручний додаток для смартфонів.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, що робити тим, кому не вистачає стажу до пенсії.

Нагадаємо, що українцям підвищать пенсії-коли чекати виплати і кому додадуть грошей.