У Києві встановлено майже 100-річний температурний рекорд

В Україну прийшов потужний антициклон і спека почала посилюватися з кожним днем у всіх регіонах. Але в Києві температура повітря побила практично 100-річний рекорд. Про це інформувавши Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського.

Температура повітря в столиці в ніч на понеділок, 12 липня виявилася найвищою з 1922 року. Стовпчики термометрів не опустилися нижче позначки в 22 градуси вище нуля, таким чином встановивши майже 100-річний температурний рекорд. Експерти відзначають, що попередній рекорд був поставлений в 1922 році, коли температура досягла +21,4 градуса.

За даними обсерваторії з початку 2021 року в Києві встановлено 21 температурний рекорд.

Варто відзначити, що народний синоптик Леонід Горбань розповів, якою буде погода до кінця літа. За його словами друга половина липня буде дуже спекотною. У денний час стовпчики термометрів показуватимуть до 35 градусів тепла в тіні, а місцями денна температура сягатиме 40 градусів тепла. Синоптик зазначив, що на початку 20-х чисел на Україну обрушаться потужні зливи, а через кілька днів ще й бурі. У цей період істотного похолодання не очікується. Денна температура сягатиме 29-31 градуса тепла.

Серпень також не буде скупитися на температурні рекорди. Перша половина місяця буде дуже спекотною, до 40 градусів тепла. При цьому дощів в цей період не передбачається. Похолодання прийде тільки в другій половині серпня.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про різке погіршення погодних умов.

Також наш портал інформував, що фахівці дали ефективні поради, які допоможуть впоратися зі спекою без кондиціонера.

Нагадаємо, що зливи покинули Україну ненадовго. Синоптики назвали дату повернення сильних дощів.