Синоптики дали прогноз до кінця літа і осінь

Минула частина літа видалася досить екстремальною. Нові температурні рекорди супроводжувалися сильними зливами й бурями. Синоптики розповіли, якою буде решта літа та осінь у 2021 році. Про це інформує Укрінформ.

Голова відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова прогнозує невеликий і тимчасовий спад температури з 15 Липня. Стовпчики термометрів можуть опуститися до 28-30 градусів вище нуля. Але потім температура повітря знову підвищитися до 32-33 градусів тепла. Наступне "похолодання" може порадувати українців тільки з третьої декади липня. Температура складе від 25 до 28 градусів тепла.

Водночас народний синоптик Леонід Горбань у своєму прогнозі заявив, що "свіжіти" в Україні почне з 17 липня, а найближчі дні пануватиме спекотна погода. День 22 липня очікується найхолоднішим: стовпчики термометрів можуть опуститися до 20 градусів тепла. Однак потім країну знову накриє спека.
Вазіра Мартазінова зазначила, що серпень почнеться зі спекотної погоди до 32 градусів тепла, проте незабаром прийде хвиля похолодання. За її словами погода буде нестійкою, і температурні гойдалки будуть спостерігатися регулярно.

"Погода знову буде нестійкою - 5 днів одна температура, наступні 5 днів - інша", - заявила синоптик.

Дощі можуть накрити країну в другій половині декаді серпня, а разом з ними прийде і похолодання до 25-26 градусів вище нуля. Але воно буде не довгим, оскільки спека знову повернеться до кінця місяця.

Леонід Горбань водночас прогнозує, що останній місяць літа почнеться з сильної спеки близько 35 градусів, але температура протягом серпня буде знижуватися і до кінця літа очікується близько 22 градусів тепла. Вересень, за словами народного синоптика, почнеться з теплої і комфортної погоди, яка протримається до 14 числа. Далі стовпчики термометрів впадуть вниз до 16 градусів і така погода протримається кілька днів. "Бабине літо" очікується в третій декаді вересня, але воно буде недовгим, всього кілька днів. Повітря в цей період прогріється до 19-22 градусів тепла.

У середині жовтня українці зможуть насолодитися тривалим "бабиним літом", але закінчиться другий місяць осені рясними опадами і нічними "мінусами". Листопад буде досить холодним, очікуються дощі і ранній сніг.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців стривожили прогнозом погоди на осінь і зиму.

Також наш портал інформував, що Україну накриє сильна спека, дощі та бурі.

Нагадаємо, що українців попередили про нову хвилю аномальної спеки.