Український уряд вніс ряд нововведень в правило дорожнього руху. Так, згідно з новими правилами, на території нашої країни зміняться дорожні знаки, тому водіям варто бути особливо уважними на дорогах.

Про це повідомляє портал "Головнокомандувач"

Всі українські водії відчують головну і важливу зміну на всіх дорогах. Йдеться про дорожні знаки, які поступово змінюють на дорогах. Так, український уряд вже поміняв 2 знаки на дорогах, інші ж знаки будуть змінені цієї осені.

У Кабміні вирішили терміново поміняти зміст дорожнього знака 5.49, де написано обмеження по швидкості в населених пунктах. Так, швидкість на знаку зміниться з 60 на 50, оскільки зараз можна розганятися до 50 кілометрів на годину.

Варто підкреслити, що знак "Пост ДАІ" зникне з доріг повністю, оскільки пости ДАІ в нашій країні вже давно не стоять. Всі обов'язки ДАІ зараз лежать на українських патрульних. Тому зараз вводять новий знак, який буде називатися "Дорожня станція патрульної поліції".

На українських дорогах також з'являться знаки заправок і зарядки електричних автомобілів. Крім того, з'являться і знаки з позначенням початку і кінця платної дороги.

Також з'являться нові знаки по прикордонній смузі, а також нові графічні матеріали на зображеннях деяких знаків на дорозі. Водії також побачать новий поділ, в якому буде вказано спосіб розміщення знаків на щитах.

Можна буде побачити і знаки, які будуть вказувати на діагональні пішохідні переходи на перехрестях доріг. В цілому, всі ці знаки на дорогах будуть помітні українським водіям вже в осінній період.

Нагадаємо, що у Борисполі Київської області сталася серйозна масштабна дорожньо-транспортна пригода.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у Київській області автомобіль марки "Газель" на всій швидкості влетіла в маршрутний транспорт.

Також портал "Hyser" писав, що українських водіїв попередили про нові штрафи, які точно їх не порадують.