Денис Шмишаль анонсував доплати пенсіонерам у розмірі 400 гривень

На 2021 рік уряд запланував кілька підвищень пенсійних виплат для українців. Зокрема додаткові виплати в розмірі 400 гривень будуть призначені пенсіонерам старше 75 років. Доплати планують ввести вже з 1 жовтня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, що транслюється на YouTube-каналі RadaTVchannel.

Денис Шмигаль нагадав, що підвищення пенсій у 2021 році відбувається згідно з планом. У березні пенсійні виплати були проіндексовані на 11%, в результаті чого піднялися пенсії 8 мільйонів українців. У квітні автоматично перерахували виплати працюючим пенсіонерам, а з 1 липня підвищили розмір мінімальної пенсії.

Прем'єр-міністр зазначив, що у 2020 році уряд вперше зробив доплати пенсіонерам старше 80 років. У жовтні 2021 року будуть збільшені пенсії українців, які старше 75 років. Ця категорія громадян отримає щомісячну доплату в розмірі 400 гривень.

Також глава уряду згадав про військових пенсіонерів. Він заявив, що в 2017 році для них прийняли абсолютно несправедливі положення. Тому було прийнято рішення призначити їм доплату в розмірі 2 тисячі гривень. Додаткові виплати отримають 400 тисяч громадян. Шмигаль підкреслив, що весь цей період пенсії українцям перераховували, але військові під індексацію не потрапляли.

До слова, глава Мінсоцполітики Марина Лазебна раніше заявляла, що розмір мінімальної пенсії можуть збільшити до 3,5 тисячі гривень. Підвищення може відбутися вже з березня наступного року, проте все залежить від того, чи зможе Держава фінансово "потягнути" таке підвищення.

Раніше портал Hyser повідомляв, що названо регіони, де видають найбільші пенсії.

Також наш портал інформував, що пенсіонерам розповіли, як отримати пенсію без картки.

Нагадаємо, що в Україні зросла пенсія для ще однієї категорії.