У Пенсійному фонді України розповіли одержувачам виплат про корисне нововведення

Після того, як в Україні з'явилися електронні трудові книжки, пенсійні виплати за віком українцям призначаються автоматично, без необхідності звертатися до органів Пенсійного фонду, однак, у разі, коли після досягнення пенсійного віку українець хоче продовжити працювати, до ПФУ йому звернутися доведеться. Про це повідомляє офіційна прес-служба відомства.

У зв'язку з цими, пенсіонерам можна буде продовжити працювати на пенсії, проте в основному для цього доведеться подавати спеціальну заяву. При цьому, якщо дані людини вже потрапили в електронний реєстр, то для того, щоб звернутися, є обмеження.

У Пенсійному фонді пояснили, що українець має право самостійно вибирати, коли йому призначать пенсію за віком — відразу по досягненню певного віку, або з невеликою відстрочкою, збільшивши таким чином розмір пенсії в майбутньому.

Для того, щоб позначити відстрочку, особа зобов'язана звернутися до органів ПФУ і повідомити про свій намір до того, як вона досягне пенсійного віку. Якщо ж людина про свій вибір не повідомив, що збирається працювати, то реєстр, в якому міститься інформація про страховий стаж, автоматично призначить пенсійні виплати на наступний день після досягнення пенсійного віку.

Виняток в даній ситуації робиться тільки для тих українців, які не внесли свої дані в електронний реєстр. Якщо трудова книжка Не надавалася для оцифровки і протягом трьох місяців після досягнення пенсійного віку її не надати, то буде вважається, що людина бажає вийти н пенсію пізніше.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як за рік змінилася вартість комуналки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про подорожчання чергового тарифу.

Також "Hyser" писав, що експерти заявляють, що незабаром вартість бензину на АЗС підвищиться.